- 500-600 gr lamslappen
- peper
- 3 eetlepels olie
- 1 flinke gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook
- 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
- 4 dl bouillon
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel bloem
- 3 eetlepels droge sherry
- 1 eetlepel peterselie
- 2 tomaten
- Verhit de olie en bak het vlees onder voortdurend omscheppen lichtbruin.
- Fruit de uisnippers mee tot ze glazig ziet en voeg dan de fijngesnipperde knoflook en het kerriepoeder toe.
- Schep alles enige malen goed om en voeg er dan de warme bouillon bij.
- Roer alles goed om en leg het laurierblad in het vocht.
- Temper het vuur en laat alles met gesloten deksel 1-11/2 uur zachtjes stoven.
- Leng de bloem aan met de sherry en giet het mengsel onder voortdurend roeren bij de inhoud van de pan.
- Laat alles daarna nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Doe de ragoût in een voorverwarmde schaal en strooi er de peterselie en de in reepjes gesneden ontvelde tomaat over.
Notes
Lamsragoût met kerrie