Print opties:

Lamskoteletjes met gekonfijte uitjes

Lamskoteletjes met gekonfijte uitjes
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 100 gr verse zilveruitjes (of 125 gr zeer kleine sjalotjes)
  • 3 dl rode wijn
  • 2 cl rode grenadinesiroop
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblaadje
  • 1 dl runderfond
  • 50 gr boter
  • 12 lamskoteletjes
  • zout, versgemalen peper
Instructies
  1. Kook de rest van de wijn samen met de runderfond tot de helft in.
  2. Verhit de boter in een koekenpan.
  3. Wrijf de koteletjes in met zout en peper, en bak ze op hoog vuur aan iedere kant 3 minuten aan.
  4. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  5. Giet de boter uit de pan, voeg het ingekookte wijn-fondmengsel toe en roer de aanbaksels los.
  6. Verdeel de lamskoteletjes en de uitjes over 4 borden en schenk de saus erover.
  7. Lekker met Basmatirijst en groene kool met wat room erdoor.
Notes
Lamskoteletjes met gekonfijte uitjes
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees