Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Lamskoteletjes met gekonfijte uitjes
Lamskoteletjes met gekonfijte uitjes
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
100
gr verse zilveruitjes (of 125 gr zeer kleine sjalotjes)
3
dl rode wijn
2
cl rode grenadinesiroop
1
kruidnagel
1
laurierblaadje
1
dl runderfond
50
gr boter
12
lamskoteletjes
zout,
versgemalen peper
Instructies
Kook de rest van de wijn samen met de runderfond tot de helft in.
Verhit de boter in een koekenpan.
Wrijf de koteletjes in met zout en peper, en bak ze op hoog vuur aan iedere kant 3 minuten aan.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Giet de boter uit de pan, voeg het ingekookte wijn-fondmengsel toe en roer de aanbaksels los.
Verdeel de lamskoteletjes en de uitjes over 4 borden en schenk de saus erover.
Lekker met Basmatirijst en groene kool met wat room erdoor.
Notes
Lamskoteletjes met gekonfijte uitjes