Print opties:

Lamsjus

Lamsjus
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • Zet 21/2 kg lamsbotten in roomboter aan.
  • Voeg 500 gr bouquet, aangevuld met 1 dwars doorgesneden en ongepelde bol knoflook, 10 jeneverbessen, 1 takje tijm en 1 takje rozemarijn toe en bak die even mee.
  • Blus af met 1/2 liter rode wijn en voeg zoveel water toe dat de botten onder staan.
  • Breng aan de kook, schuim af en laat minstens 4 uur trekken.
  • Zeef de lamsjus door een fijne zeef en kook tot 3/4 in.
  • Neem 2 dl van deze lamsjus, monteer met een paar klontjes boter en breng op smaak met peper en zout.
Instructies
Notes
Lamsjus
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/lamsjus/