Print opties:

lamscurry 5

lamscurry 5
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 500 gr lamslappen
  • 100 gr boter of reuzel
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel verse gemberwortel
  • 2 vleestomaten
  • 1 theelepel koenjit
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • peper, zout
  • 1 theelepel verse sereh
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels Bulgaarse yoghurt
Instructies
  1. Smelt de boter (of liever nog de reuzel) in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  2. Snipper de ui en de knoflook en snijd de gemberwortel en de sereh fijn.
  3. Laat de ui, de knoflook en de gember even mee kleuren.
  4. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken.
  5. Voeg de tomaten, de koenjit, de tijm, zout, peper, de sereh, het laurierblad en de yoghurt toe en laat de curry met het deksel bijna dicht op de pan ± 50 minuten zachtjes stoven.
  6. Schep het gerecht van tijd tot tijd door.
Notes
lamscurry 5
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/lamscurry-5/