Print opties:

Lamsboutspiesen met salsa

Lamsboutspiesen met salsa
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 500 gr lamsbout zonder been
  • versgemalen zout en peper
  • 3 lente-uitjes
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 3 eetlepels olie met rode peper Voor de salsa:
  • 1/2 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1/8 liter zure room
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander
  • tabasco
Instructies
  1. Snijd de lente-uitjes in drieën.
  2. Vet 8 metalen spiesjes in met olie en rijg het vlees met de lente-ui en de tomaten hieraan.
  3. Bestrijk met olie en laat 30 minuten intrekken.
  4. Snipper voor de salsa de ui heel fijn.
  5. Ontvel de tomaten, schep de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
  6. Snijd de avocado in even kleine blokjes.
  7. Pers de knoflook boven de zure room uit, roer er de ui, de tomaat- en avocadoblokjes en de koriander door en breng op smaak met zout, peper en tabasco.
  8. Dek af en zet koel weg.
  9. Rooster de lamsspiesen op de barbecue of onder een hete grill in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Notes
Lamsboutspiesen met salsa
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees