Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Lamsbout
Lamsbout
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
lamsbout van ±
2
kg
zout,
peper
2
eetlepels fijngesneden rozemarijn
knoflook
en munt naar smaak
±
4
dl jus
2
eetlepels bloem
1
dl crè
me
fraî
che
sojasaus
Instructies
1
Bestrooi het vlees met zout, peper en de kruiden.
2
Leg het in een bakblik op het rooster van de oven en laat het in ± 11/2
3
uur gaar worden; het is dan nog rosé.
4
Haal het vlees uit de oven en laat het afkoelen.
5
Roer voor de saus de jus door het vleesnat in het bakblik.
6
Giet alles over in een sauspan en breng het aan de kook.
7
Maak een papje van de bloem met wat water en voeg dit al roerend aan de
8
saus toe.
9
Doe de crème fraîche erbij, laat het op laag vuur ± 4 minuten pruttelen
10
en breng op smaak met peper, zout en sojasaus.
11
Geef er aardappelen, gebakken champignons en een groente naar keuze bij.
12
Notes
Lamsbout
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees