Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Lamsbout met rode wijnsaus, tuinbonen en aardappelterrine
Saus:
Laat de rode wijn met de port, de fijngehakte sjalotjes, wat tijm en rozemarijn tot 1/4 inkoken.
Zeef dit, voeg de kalfsfond toe en laat verder inkoken.
Monteer de saus met boter.
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
lamsbout
2
kg tuinbonen
100
gr ontbijtspek
71/2
dl droge rode wijn
2
dl rode port
2
sjalotten
1
takje tijm
1
takje rozemarijn
1
liter kalfsfond
100
gr boter
500
gr Nicola aardappelen
1
kg Biltstar aardappelen
1
bos peterselie
bonenkruid
Instructies
1
Dop en blancheer de tuinbonen, spoel ze met koud water af en haal het velletje eraf.
2
Snijd het ontbijtspek zeer fijn.
3
Notes
Saus:
Laat de rode wijn met de port, de fijngehakte sjalotjes, wat tijm en rozemarijn tot 1/4 inkoken.
Zeef dit, voeg de kalfsfond toe en laat verder inkoken.
Monteer de saus met boter.
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees