Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Lamsbout met rode wijnsaus, tuinbonen en aardappelterrine
Saus:
Laat de rode wijn met de port, de fijngehakte sjalotjes, wat tijm en rozemarijn tot 1/4 inkoken.
Zeef dit, voeg de kalfsfond toe en laat verder inkoken.
Monteer de saus met boter.
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
lamsbout
2
kg tuinbonen
100
gr ontbijtspek
71/2
dl droge rode wijn
2
dl rode port
2
sjalotten
1
takje tijm
1
takje rozemarijn
1
liter kalfsfond
100
gr boter
500
gr Nicola aardappelen
1
kg Biltstar aardappelen
1
bos peterselie
bonenkruid
Instructies
Dop en blancheer de tuinbonen, spoel ze met koud water af en haal het velletje eraf.
Snijd het ontbijtspek zeer fijn.
Notes
Saus:
Laat de rode wijn met de port, de fijngehakte sjalotjes, wat tijm en rozemarijn tot 1/4 inkoken.
Zeef dit, voeg de kalfsfond toe en laat verder inkoken.
Monteer de saus met boter.
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/lamsbout-met-rode-wijnsaus-tuinbonen-en-aardappelterrine/