Print opties:

Lamsbout met rode wijnsaus, tuinbonen en aardappelterrine

Saus:
  • Laat de rode wijn met de port, de fijngehakte sjalotjes, wat tijm en rozemarijn tot 1/4 inkoken.
  • Zeef dit, voeg de kalfsfond toe en laat verder inkoken.
  • Monteer de saus met boter.
  • Keuken
    Soort
    Niveau Gemiddeld
    Ingrediƫnten
    • 1 lamsbout
    • 2 kg tuinbonen
    • 100 gr ontbijtspek
    • 71/2 dl droge rode wijn
    • 2 dl rode port
    • 2 sjalotten
    • 1 takje tijm
    • 1 takje rozemarijn
    • 1 liter kalfsfond
    • 100 gr boter
    • 500 gr Nicola aardappelen
    • 1 kg Biltstar aardappelen
    • 1 bos peterselie
    • bonenkruid
    Instructies
    1. Dop en blancheer de tuinbonen, spoel ze met koud water af en haal het velletje eraf.
    2. Snijd het ontbijtspek zeer fijn.
    Notes
    Saus:
  • Laat de rode wijn met de port, de fijngehakte sjalotjes, wat tijm en rozemarijn tot 1/4 inkoken.
  • Zeef dit, voeg de kalfsfond toe en laat verder inkoken.
  • Monteer de saus met boter.
  • Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
    Read it online: https://de-chef.nl/recipe/lamsbout-met-rode-wijnsaus-tuinbonen-en-aardappelterrine/