Print opties

Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus

Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met schnitzel en groene salade.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 45 minuten
Ingrediƫnten
  • 1 knolselderij
  • zout
  • 6 el boter
  • 4 el bloem
  • 600 ml melk
  • 400 gram gorgonzola of andere blauwader kaas
  • peper
  • 700 gram gekookte aardappelschijfjes
  • boter om in te vetten
Instructies
  1. Schil de knolselderij en schil hem in dunne plakken en snij vervolgens de plakken in vieren.
  2. Kook de knolselderij in ruim wat met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
  3. Laat vervolgens de knolselderij uitlekken.
  4. Smelt intussen in een steelpan 4 eetlepels boter.
  5. Roer de bloem er door.
  6. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe tot een gladde, dunne saus ontstaat.
  7. Verbrokkel de kaas boven de saus terwijl de saus nog iets indikt.
  8. Breng de kaassaus op smaak met peper.
  9. Vet de ovenschaal in.
  10. Laat de aardappelschijfjes uitlekken.
  11. Leg de aardappelschijfjes en de knolselderijplakken om en om in de ovenschaal.
  12. Giet de kaassaus er over heen.
  13. Zet de schotel 15 minuten in het midden van de oven en laat het gaar en goudbruin bakken.
Notes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met schnitzel en groene salade.