Print opties
Titel
Recipe Content
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal Delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus
Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met schnitzel en groene salade.
Keuken
Nederlands
Soort
Hoofdgerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 45 minuten
Ingrediƫnten
1
knolselderij
zout
6
el boter
4
el bloem
600
ml melk
400
gram gorgonzola of andere blauwader kaas
peper
700
gram gekookte aardappelschijfjes
boter
om in te vetten
Instructies
Schil de knolselderij en schil hem in dunne plakken en snij vervolgens de plakken in vieren.
Kook de knolselderij in ruim wat met zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Laat vervolgens de knolselderij uitlekken.
Smelt intussen in een steelpan 4 eetlepels boter.
Roer de bloem er door.
Voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe tot een gladde, dunne saus ontstaat.
Verbrokkel de kaas boven de saus terwijl de saus nog iets indikt.
Breng de kaassaus op smaak met peper.
Vet de ovenschaal in.
Laat de aardappelschijfjes uitlekken.
Leg de aardappelschijfjes en de knolselderijplakken om en om in de ovenschaal.
Giet de kaassaus er over heen.
Zet de schotel 15 minuten in het midden van de oven en laat het gaar en goudbruin bakken.
Notes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met schnitzel en groene salade.