Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Knisperstamppot van knapperige bladspinazie
Variatietip: Ook lekker met Chinese kool. Vervang dan de spinazie door een
gelijke hoeveelheid Chinese kool.
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
11/2
kg bloemige aardappelen
zout
300
gr bladspinazie
1
rode paprika
100
gr magere spekreepjes
2
eetlepels pijnboompitten
1
dl warme melk
peper
1
blik kidneybonen in chilisaus (420 gr)
1
potje fetablokjes met kruiden (±
200
gr)
Instructies
Was intussen de spinazie en pluk stugge steeltjes van de blaadjes.
Snijd de paprika in kleine blokjes.
Bak de spekreepjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag knapperig uit.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Stamp de afgegoten aardappelen met de warme melk fijn.
Schep de spinazie, de paprika en de spekreepjes erdoor en warm alles omscheppend goed door, eventueel met wat peper en zout.
Verwarm intussen de kidneybonen in een aparte pan.
Schep de hete bonen met de uitgelekte fetablokjes op de stamppot en garneer met de pijnboompitten.
Notes
Variatietip: Ook lekker met Chinese kool. Vervang dan de spinazie door een
gelijke hoeveelheid Chinese kool.
Keywords:
winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/knisperstamppot-van-knapperige-bladspinazie/