Print opties:

Knisperstamppot van knapperige bladspinazie

Variatietip: Ook lekker met Chinese kool. Vervang dan de spinazie door een
  • gelijke hoeveelheid Chinese kool.
  • Keuken
    Soort
    Niveau Gemiddeld
    Ingrediƫnten
    • 11/2 kg bloemige aardappelen
    • zout
    • 300 gr bladspinazie
    • 1 rode paprika
    • 100 gr magere spekreepjes
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 1 dl warme melk
    • peper
    • 1 blik kidneybonen in chilisaus (420 gr)
    • 1 potje fetablokjes met kruiden (&plusmn
    • 200 gr)
    Instructies
    1. Was intussen de spinazie en pluk stugge steeltjes van de blaadjes.
    2. Snijd de paprika in kleine blokjes.
    3. Bak de spekreepjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag knapperig uit.
    4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
    5. Stamp de afgegoten aardappelen met de warme melk fijn.
    6. Schep de spinazie, de paprika en de spekreepjes erdoor en warm alles omscheppend goed door, eventueel met wat peper en zout.
    7. Verwarm intussen de kidneybonen in een aparte pan.
    8. Schep de hete bonen met de uitgelekte fetablokjes op de stamppot en garneer met de pijnboompitten.
    Notes
    Variatietip: Ook lekker met Chinese kool. Vervang dan de spinazie door een
  • gelijke hoeveelheid Chinese kool.
  • Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
    Read it online: https://de-chef.nl/recipe/knisperstamppot-van-knapperige-bladspinazie/