- 1,2 kg witte asperges
- zout
- 1 theelepel suiker
- 10 eieren
- 300 gram gesneden beenham
- 4 takjes peterselie
- 175 g roomboter
- evt. nootmuskaat
- Snijd de houtachtige uiteinden ( 2 cm) eraf.
- Breng de asperges in een ruime pan met koud water, zout en een theelepel suiker aan de kook.
- Zet vervolgens het vuur laag en laat de asperges 8 tot 10 minuten koken (hangt af van de dikte en kwaliteit).
- Laat de asperges in de gesloten pan nog een minuut of 10 staan om na te garen.
- Kook intussen de eieren koken (hard)
- Snijd of knip de peterselie fijn.
- Laat de boter in een pannetje op zacht vuur smelten.
- Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een schone theedoek even uitlekken.
- Snijd de eieren in vieren.
- Schik de asperges op een schaal en garneer met de ham en de eieren.
- Serveer de boter er apart bij.
- Zet voor de liefhebbers nootmuskaat op tafel.