Print opties:

Kipsnack met honing

De kip moet minimaal 12 uur marineren!;; Lekker met een kopje oosterse thee en andere Yum Cha er bij;;
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediƫnten
  • Marinade:
  • 2 tl honing
  • 2 tl heet water
  • 2 tl citroensap
  • 2 teenjes geperste knoflook
  • 2 tl geraspte gember
  • 2 kipfilets
  • zout en peper
  • olie om te bakken
  • Beslag:
  • 1 el bloem
  • 2 tl olie
  • 2 tl honing
  • 2 el water
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sherry
  • 1 eiwit
Instructies
  1. Meng de honing, water citroensap, knoflook en gember in een kom.
  2. Snijd de kip in dunne reepjes en doe die in een schaal (niet van metaal!)
  3. Bestrijk de kip met het honingmengsel
  4. Dek het af en laat het 12 uur marineren
  5. Na de 12 uur laten uitlekken en bestrooien met zout en peper
  6. Maak het beslag door de bloem, olie, honing, water, sojasaus en sherry in een kom glad te roeren.
  7. Klop het eiwit stijf en spatel het snel door het beslag.
  8. Haal de kip door het beslag.
  9. Verhit 1 - 2 cm olie en bak telkens een paar stukjes kip goudbruin.
  10. Uitlekken op keukenpapier
Notes
De kip moet minimaal 12 uur marineren!;; Lekker met een kopje oosterse thee en andere Yum Cha er bij;;
Keywords: Oosters Yum Cha Dim Sum
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/kipsnack-met-honing/