Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Kipsnack met honing
De kip moet minimaal 12 uur marineren!;; Lekker met een kopje oosterse thee en andere Yum Cha er bij;;
Keuken
Geen
Soort
Voorgerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediƫnten
Marinade:
2
tl honing
2
tl heet water
2
tl citroensap
2
teenjes geperste knoflook
2
tl geraspte gember
2
kipfilets
zout
en peper
olie
om te bakken
Beslag:
1
el bloem
2
tl olie
2
tl honing
2
el water
1
el sojasaus
1
el sherry
1
eiwit
Instructies
Meng de honing, water citroensap, knoflook en gember in een kom.
Snijd de kip in dunne reepjes en doe die in een schaal (niet van metaal!)
Bestrijk de kip met het honingmengsel
Dek het af en laat het 12 uur marineren
Na de 12 uur laten uitlekken en bestrooien met zout en peper
Maak het beslag door de bloem, olie, honing, water, sojasaus en sherry in een kom glad te roeren.
Klop het eiwit stijf en spatel het snel door het beslag.
Haal de kip door het beslag.
Verhit 1 - 2 cm olie en bak telkens een paar stukjes kip goudbruin.
Uitlekken op keukenpapier
Notes
De kip moet minimaal 12 uur marineren!;; Lekker met een kopje oosterse thee en andere Yum Cha er bij;;
Keywords:
Oosters Yum Cha Dim Sum
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/kipsnack-met-honing/