- 400 gram kipfilet
- 250 gram champignons
- olijfolie/zonnebloemolie
- 1 grote eetlepel bloem
- 2 bouillonblokjes
- 4 dl water
- zout
- peper
- 400 gram zilvervliesrijst
- 1 liter water
- peterselie (diepvries)
- Kook de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking.
- Doe een halve liter warm water met zout in de pan.
- Leg de kipfilets in het water en doe de bouillonblokjes erbij. Breng het zonder deksel aan de kook.
- Laat de kipfilets ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken.
- Haal vervolgens de kipfilets uit het water en leg ze op een bord.
- Schep met een pollepel 4 dl van het kookwater in een maatbeker en zet dit even apart. Gooi de rest van het water weg.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
- Zet de pan weer op het gas en doe de olie er in.
- Schep de champignons in de pan en bak ze ongeveer 3 minuten.
- Strooi de bloem erover en roer alles goed doorelkaar.
- Giet er 4 dl vocht bij en blijf met de garde roeren tot het kookt.
- Snijd de kipfilets in kleine blokjes.
- Doe de blokjes bij de ragout.
- Voeg peper toe en roer goed.
- Strooi een beetje peterselie over de ragout.
- Serveer de rijst en de ragout apart.
Notes
Lekker met doperwtjes.