Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Kippenlevertjes in sherryazijn
Kippenlevertjes in sherryazijn
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
500
gr kippenlevertjes
50
gr gesmolten ongezouten boter
2
fijngehakte sjalotten of 1/2 fijngehakte ui
4
eetlepels sherryazijn
1
theelepel suiker
geconcentreerde
kippenbouillon (1/2 pot Struik)
1
theelepel mild paprikapoeder
1
teen knoflook
zout,
versgemalen zwarte peper
Instructies
Meng het paprikapoeder met peper en zout in een kom en wentel de levertjes hier goed door.
Verhit de gesmolten boter in een grote braadpan, doe de levertjes erbij en roerbak op hoog vuur tot ze aan alle kanten bruin zijn.
Houd ze in een schaal warm.
Fruit in dezelfde pan de ui op laag vuur licht aan.
Voeg de azijn en de suiker toe, knijp de teen knoflook erboven uit en laat koken tot de azijn bijna is verdampt.
Roer er dan de geconcentreerde bouillon, met water aangevuld tot 1/2 liter door en laat tot de helft inkoken.
Bind de saus door al roerend de overige boter in kleine stukjes toe te voegen.
Breng op smaak met peper en zout en schenk de saus over de levertjes.
Notes
Kippenlevertjes in sherryazijn