Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Kalkoen met bloemkool en broccoli
Te veel witte wijn kan in dit gerecht overheersen! Serveren met aardappels.
Total Time
30 minuten
Keuken:
Nederlands
Soort:
Hoofdgerecht
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
400
gram kalkoenfilet
1
ui
300
gram broccoli
1
kleine bloemkool
peper
zout
1,5
eetlepel plantaardige olie
2
theelepels (grove) mosterd
0,5
- 1 dl witte wijn
Instructies
1
Snijd de kalkoenfilet in dobbelsteentjes.
2
Pel en snipper de ui.
3
Maak de broccoli en de bloemkool schoon en verdeel ze in kleine roosjes.
4
Bestrooi het vlees met wat peper en zout.
5
Bak het vlees in wat olie al omscheppend bruin en gaar.
6
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
7
Fruit de ui.
8
Voeg de bloemkool toe en bak deze in 5 minuten. Steeds omscheppen.
9
Schep de broccoli door de boemkool en bak ze 3 minuten mee.
10
Voeg het vlees en de mosterd toe en verwarm het al omscheppend.
11
Schenk de wijn bij het mengsel en breng het aan de kook.
12
Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout.
13
Notes
Te veel witte wijn kan in dit gerecht overheersen! Serveren met aardappels.
Keywords:
kerstmis