Print opties:

Kabeljauwstamppot met mosterdsaus

Kabeljauwstamppot met mosterdsaus
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 400 gr kabeljauw- of koolvisfilet (diepvries)
  • 11/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout, peper
  • 1 krop ijsbergsla
  • 30 gr boter
  • 1 dl melk
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 11/2 eetlepel fijngehakte dille (diepvries) Voor de mosterdsaus:
  • 21/2 dl kippebouillon (van tablet)
  • 1 dl slagroom
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • allesbinder
  • 1 eidooier
Instructies
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  2. Houd 4 mooie buitenste bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes.
  3. Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit
  4. zonder deksel 4 minuten zachtjes koken.
  5. Bind eventueel met allesbinder.
  6. Roer er van het vuur af de eidooier door.
  7. Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door.
  8. Verdeel de stamppot over de 4 slabladeren en leg die op de borden.
  9. Schep de saus eromheen.
Notes
Kabeljauwstamppot met mosterdsaus
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/kabeljauwstamppot-met-mosterdsaus/