Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Kabeljauwstamppot met mosterdsaus
Kabeljauwstamppot met mosterdsaus
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
400
gr kabeljauw- of koolvisfilet (diepvries)
11/2
kg geschilde aardappelen in blokjes
zout,
peper
1
krop ijsbergsla
30
gr boter
1
dl melk
2
eetlepels fijngehakte peterselie
11/2
eetlepel fijngehakte dille (diepvries) Voor de mosterdsaus:
21/2
dl kippebouillon (van tablet)
1
dl slagroom
3
eetlepels grove mosterd
allesbinder
1
eidooier
Instructies
1
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
2
Houd 4 mooie buitenste bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes.
3
Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit
4
zonder deksel 4 minuten zachtjes koken.
5
Bind eventueel met allesbinder.
6
Roer er van het vuur af de eidooier door.
7
Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door.
8
Verdeel de stamppot over de 4 slabladeren en leg die op de borden.
9
Schep de saus eromheen.
10
Notes
Kabeljauwstamppot met mosterdsaus
Keywords:
winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman