Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Kabeljauwstamppot met mosterdsaus
Kabeljauwstamppot met mosterdsaus
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
400
gr kabeljauw- of koolvisfilet (diepvries)
11/2
kg geschilde aardappelen in blokjes
zout,
peper
1
krop ijsbergsla
30
gr boter
1
dl melk
2
eetlepels fijngehakte peterselie
11/2
eetlepel fijngehakte dille (diepvries) Voor de mosterdsaus:
21/2
dl kippebouillon (van tablet)
1
dl slagroom
3
eetlepels grove mosterd
allesbinder
1
eidooier
Instructies
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Houd 4 mooie buitenste bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes.
Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit
zonder deksel 4 minuten zachtjes koken.
Bind eventueel met allesbinder.
Roer er van het vuur af de eidooier door.
Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door.
Verdeel de stamppot over de 4 slabladeren en leg die op de borden.
Schep de saus eromheen.
Notes
Kabeljauwstamppot met mosterdsaus
Keywords:
winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/kabeljauwstamppot-met-mosterdsaus/