Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Italiaanse lamsschotel
Oven voorverwarmen op 180 graden. Voorbereidingstijd 25 minuten, kooktijd 1 uur.; Serveren met knapperig brood en Italiaanse salade.;
Total Time
1 uur 30 minuten
Keuken:
Italiaans
Soort:
Hoofdgerecht
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
uitgebeende lamsbout van 1,5 kg
1/2
kop bloem
1
el olijfolie
30
gram boter
4
middelgrote stengels bleekselderij, schuin in schijfjes gesneden
2
grote uien, in ringen
2
wortels, schuin in schijfjes gesneden
2
teentjes knoflook, uitgeperst
1
blik gepelde tomaten (440 gram)
2
el tomatenpurree
2,5
dl droge witte wijn
2,5
dl kippenbouillon
3/4
fl gemalen oregano
3/4
gemalen tijm
1/2
tl gemalen rozemarijn
versgemalen
zwarte peper naar smaak
Instructies
1
Vlees ontdoen van overtollig vet en pezen.
2
Vlees in blokjes van 4 cm. snijden en door de bloem halen; overtollig bloem eraf schudden.
3
Olie en boter in een pan met dikke bodem verhitten.
4
Vlees snel op matig vuur bruin braden (in porties).
5
Vlees in een ingevette ovenschaal met inhoud van 1,5 liter leggen.
6
Bleekselderij, ui, wortel en knoflook toevoegen.
7
Tomaten (met sap) en tomatenpurree erdoor roeren.
8
Wijn, bouillon en kruiden toevoegen.
9
Aan de kook brengen; saus van de bodem losschrapen en over het vlees gieten. Op smaak brengen met peper.
10
Goed afdekken en 1 uur stoven, tot het vlees mals is.
11
12
Notes
Oven voorverwarmen op 180 graden. Voorbereidingstijd 25 minuten, kooktijd 1 uur.; Serveren met knapperig brood en Italiaanse salade.;
Keywords:
pasen paas