Print opties:

Indische lamspot

Indische lamspot
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 11/2 kg lamsvlees of lamsbout
  • taug&eacute
  • 1 aubergine
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 200 gr spruitjes
  • 200 gr sperzieboontjes
  • 200 gr worteltjes
  • 3 aardappelen
  • 2 rode pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 10 cm sereh
  • 2 blaadjes salam
  • 4 blaadje laos
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 bakje oesterzwammen
  • santen
  • zout, peper, ketoembar
Instructies
  1. Verhit wat olie in een wok en fruit de ui en de knoflook.
  2. Voeg dan al omscheppend de pepers, de sereh, de salam, de in blokjes gesneden aardappelen, de fijngesneden worteltjes, de koenjit, de boontjes, de spruitjes, de in blokjes gesneden aubergine, 1 cm santen, de oesterzwammen, de taugé en 1 kopje water toe en laat het geheel even sudderen.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  4. Doe het lamsvlees in een grote ovenschaal of braadslee en verdeel er de groenten over en omheen.
  5. Zet het gerecht ± 20 minuten in de oven en bedruip het regelmatig met
  6. de saus van de groen.
Notes
Indische lamspot
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees