Print opties:

Haggis 2

Rooster de havermout licht in een grote koekenpan en wrijf de vlokken fijn.
  • Hak het vet en de ui fijn.
  • Kook de lever kort en het hart en de longen wat langer en hak alles fijn.
  • Vermeng de havermout, het vet, de ui, de lever, het hart, de longen, de bouillon en de kruiderij en stop dit in de maag, niet meer dan half vol.
  • Druk er de resterende lucht uit en naai de maag goed dicht.
  • Prik er hier en daar met een naald in om te voorkomen dat de maag tijdens het koken openbarst.
  • Kook de schapenmaag in zeer ruim water 4-5 uur boven laag vuur.
  • Keuken
    Soort
    Niveau Gemiddeld
    Ingrediƫnten
    • Haggis is de meest traditionele van alle Schotse gerechten. Het wordt altijd gegeten op Hogmanay (oudejaarsavond). Het is gevulde schapenmaag, die er uitziet als een dikke worst. De fijnste Haggis maakt men met reelever in plaats van met
    • schapenlever. Haggis moet worden opgediend op een zilveren schotel, terwijl een Hooglander in kilt, spelend op een doedelzak, drie rondjes om de tafel loopt. Men drinkt bij Haggis Whisky (zonder water, ijs, of sodawater!)
    Instructies
    1. 1 kg havermout
    2. 550 gr schapen- of lamsvet
    3. 500 gr schapen-, lams- of reelever
    4. 1/2 liter bouillon
    5. schapenhart en -longen
    6. 1 grote ui
    7. 1 theelepel cayennepeper
    8. 1 theelepel piment
    9. zout en peper
    Notes
    Rooster de havermout licht in een grote koekenpan en wrijf de vlokken fijn.
  • Hak het vet en de ui fijn.
  • Kook de lever kort en het hart en de longen wat langer en hak alles fijn.
  • Vermeng de havermout, het vet, de ui, de lever, het hart, de longen, de bouillon en de kruiderij en stop dit in de maag, niet meer dan half vol.
  • Druk er de resterende lucht uit en naai de maag goed dicht.
  • Prik er hier en daar met een naald in om te voorkomen dat de maag tijdens het koken openbarst.
  • Kook de schapenmaag in zeer ruim water 4-5 uur boven laag vuur.
  • Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees