Print opties:

Haggis 1

Het officiële recept zoals dat tegenwoordig op de
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • scholen in Edinburg wordt geleerd) 1 schapenmaag
  • lever, hart en longen van een schaap
  • 500 gr runderniervet
  • 500 gr grof havermeel
  • 1/2 theelepel gemengde gedroogde kruiden (tijm, peterselie, salie, rozemarijn)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen peper
  • 4 middelgrote uien
Instructies
  1. Was de lever, het hart en de longen, leg ze in een pan kokend water met een theelepel zout en laat ze 2 uur koken, met de luchtpijp over de rand van de pan.
  2. Laat ze afkoelen.
  3. Maak een grote, zware koekenpan heet en rooster het havermeel tot het droog en iets donkerder gekleurd, maar niet bruin, is.
  4. Snijd de luchtpijp van de afgekoelde longen.
  5. Maal de helft van de lever (de andere helft wordt niet gebruikt) het hart, de longen, het rundvet en de uien.
  6. Voeg het havermeel, de peper, het zout, de kruiden en ongeveer 1/2 liter van het kookvocht toe en meng goed (het mengsel moet zo dun zijn, dat het net van de lepel afdruipt).
  7. Vul de maag voor iets meer dan de helft met het mengsel en naai hem dicht.
  8. Leg de haggis in een pan kokend water en laat hem 3 uur koken.
  9. Prik er af en toe in om barsten te voorkomen.
  10. Dien hem heet op met aardappelpuree, koolraap en natuurlijk een 'quaich'
Notes
Het officiële recept zoals dat tegenwoordig op de
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/haggis-1/