Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Griekse macaroni
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Total Time
1 uur
Keuken:
Grieks
Soort:
Hoofdgerecht
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
250
gram macaroni
4
el olijfolie
1
ui (gesnipperd)
600
gram gehakt
3
vleestomaten (ongeveer 700 gram)
peterselie
250
ml. witte wijn
40
gram boter
4
el bloem
750
ml. melk
3
eieren
100
gram parmezaanse kaas
citroensap
piment
kaneel
peper
zout
Instructies
1
Kook de pasta.
2
Fruit de ui en braad het gehakt rul in de olijfolie.
3
Snijd de tomaat in plakjes.
4
Voeg de plakjes tomaat, de peterselie en de andere kruiden toe.
5
Voeg de wijn toe en laat alles 10 minuten doorkoken.
6
Maak een roux van boter, bloem en melk. Smelt de boter. Voeg melk en bloem toe.
7
Laat de roux 3 minuten zacht doorkoken.
8
Breng de roux op smaak met peper, citroensap en zout.
9
Laat de roux iets afkoelen en voeg dan 2 eieren toe.
10
Roer 1 ei door het afgekoelde vleesmengsel.
11
Maak vervolgens laagjes in de ovenschaal van macaroni, vleesmengsel en roux. Eindig met de roux.
12
Strooi de kaas erover.
13
Zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven.
14
Notes
Verwarm de oven voor op 180 graden.