Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Gevulde tomaten
Gevulde tomaten
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
8
grote tomaten
zout,
versgemalen zwarte peper
100
gr oesterzwammen
1
sjalotje
300
gr lamsgehakt
1
teentje knoflook
2
eetlepels geknipte koriander
2
dl vleesbouillon
Instructies
Bestrooi de tomaten van binnen met zout en peper en laat ze omgekeerd uitlekken.
Snijd de oesterzwammen kleiner en snipper de sjalotjes.
Bak het gehakt rul en voeg de oesterzwamreepjes, de uisnippers, de knoflook uit de pers en de koriander toe.
Snijd het tomaatvruchtvlees kleiner, schep dit erbij en laat ± 5 minuten pruttelen, zodat het merendeel van het vocht is verdampt.
Maak op smaak met peper en zout en vul de tomaten ermee.
Zet ze in een ovenschaal en schenk de bouillon eromheen.
Laat ze in een warme oven (175°C) in ± 20 minuten goed warm en gaar worden.
Notes
Gevulde tomaten
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/gevulde-tomaten/