- 1 ui
- 1 dl bouillon
- 1 lamsbout van 11/2 kg
- zout, peper
- 200 gr boter
- 12 aardappelen
- 1 bosje verse munt
- 50 gr suiker
- 6 eetlepels witte wijnazijn
- Pel de ui, snijd hem in ringen en leg die in een braadslede.
- Voeg de bouillon toe.
- Smelt de boter.
- Snijd het vet rond het vlees in en wrijf de bout in met zout en peper.
- Vet het ovenrooster in en leg de lamsbout erop.
- Schuif het rooster in de oven en zet de braadslede eronder.
- Rooster de lamsbout in ± 1 uur en 20 minuten bruin en gaar.
- Bedruip de bout regelmatig met gesmolten boter.
- Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze ± 10 minuten.
- Leg de aardappelen in de braadslede onder de lamsbout en bak ze in ± 1 uur bruin en gaar.
- Keer ze regelmatig.
- Hak de munt heel fijn en roer in een schaaltje de munt, de suiker en de azijn door elkaar.
- Laat de lamsbout onder aluminiumfolie ± 5 minuten rusten.
- Snijd het vlees dan in plakken en serveer het met de aardappelen en de muntsaus.