Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Gepaneerde lamskoteletjes met tijm
Gepaneerde lamskoteletjes met tijm
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
250
gr sjalotjes
8
zwarte olijven zonder pit
4
takjes tijm
2
eetlepels paneermeel
50
gr boter en 12 kleine blokjes boter
2
eetlepels (balsamico)azijn
zout,
versgemalen peper, nootmuskaat
300
gr broccoliroosjes
12
lamskoteletjes
Instructies
Pel de sjalotjes, halveer ze en snijd ze in dunne plakjes.
Hak de olijven grof.
Ris de tijm van de takjes en meng hem met het paneermeel.
Verhit 25 gr boter in een koekenpan en bak de sjalotjes al roerend in ± 10 minuten lichtbruin.
Voeg de olijven toe en blus af met de azijn.
Neem de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
Blancheer de broccoliroosjes in kokend water met zout.
Wrijf de koteletjes in met zout en peper.
Verhit 25 gr boter in een koekenpan en bak de koteletjes op hoog vuur aan iedere kant 2 minuten aan.
Neem ze uit de pan en leg ze op een bakplaat.
Verdeel de sjalotmassa op de koteletjes en leg daarop het tijm-paneermeelmengsel en de boterblokjes.
Zet de plaat ± 3 minuten 25 cm onder de voorverwarmde grill tot de korst goudbruin is.
Roerbak intussen de broccoliroosjes in het bakvet van de koteletjes en breng ze op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Lekker met gebakken krieltjes.
Notes
Gepaneerde lamskoteletjes met tijm
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/gepaneerde-lamskoteletjes-met-tijm/