Print opties:

Gemarineerde kipvleugeltjes

Gemarineerde kipvleugeltjes
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 3 minuten
Ingrediƫnten
  • 8 kipvleugeltjes
  • ketjap manis (de zoete)
  • sambal
  • paar druppels citroensap
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • aromazout (naar smaak)
  • snufje kerriepoeder
  • klein beetje sla-olie
Instructies
  1. Maak van de ketjap manis, sambal, citroensap, knoflook, aromazout, kerriepoeder en sla-olie een marinade.
  2. Laat de kipvleugeltjes een nacht lang in de marinade liggen.
  3. Kippenvlees moet door en door gaar zijn, dus laat de vleugeltjes voor het roosteren even een kwartiertje wellen in bijna kokend water.
  4. Spoel de kipvleugeltjes af onder de koude kraan. Dep ze droog en rooster ze op de barbecue.
Notes
Gemarineerde kipvleugeltjes