Print opties:

Gemarineerd shoarmavlees

voor 1 kg lams- of rundvlees Leg het vlees ± 30 minuten in de diepvries en snijd het dan in dunne plakken van ± 11/2 cm.
  • Vermeng de ingrediënten voor de marinade en smeer het vlees hier aan alle kanten mee in.
  • Laat het vlees met de marinade, afgedekt in de koelkast, een nacht staan.
  • Neem het vlees dan uit de marinade en leg de plakjes onder de hete grill.
  • Keer ze een keer, zodat ze aan beide kanten bruin kunnen worden.
  • Trek het vlees dan met 2 vorken in fijne draden uit elkaar en serveer het in een pitabroodje, met plakjes tomaat, komkommer, dunne schijfjes ui en blaadjes ijsbergsla, of andere knapperige sla.
  • Garneer met Tahinisaus (zie recept).
  • Keuken
    Soort
    Niveau Gemiddeld
    Ingrediƫnten
    • Voor de kruidenmix:
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/4 theelepel gemalen kardemom
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • Zout naar smaak
    Instructies
    1. 4 gekneusde teentjes knoflook
    2. 1 fijngesneden ui
    3. 1/4 kopje citroensap (= ± 120 ml)
    4. 1/4 kopje water (= ± 120 ml)
    5. 1/8 kopje witte wijnazijn (= ± 60 ml)
    6. 1/8 kopje olijfolie (= ± 60 ml)
    Notes
    voor 1 kg lams- of rundvlees Leg het vlees ± 30 minuten in de diepvries en snijd het dan in dunne plakken van ± 11/2 cm.
  • Vermeng de ingrediënten voor de marinade en smeer het vlees hier aan alle kanten mee in.
  • Laat het vlees met de marinade, afgedekt in de koelkast, een nacht staan.
  • Neem het vlees dan uit de marinade en leg de plakjes onder de hete grill.
  • Keer ze een keer, zodat ze aan beide kanten bruin kunnen worden.
  • Trek het vlees dan met 2 vorken in fijne draden uit elkaar en serveer het in een pitabroodje, met plakjes tomaat, komkommer, dunne schijfjes ui en blaadjes ijsbergsla, of andere knapperige sla.
  • Garneer met Tahinisaus (zie recept).