Print opties:

Gekruid rundvlees

Gekruid rundvlees
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 500 gram mager rundvlees
  • 1/2 blok san ten
  • 10 salamblaadjes
  • 10 gedroogde spaanse pepers
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook uit de knijper
  • 1 eetlepel ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 2 theelepels bruine suiker of 1 theelepel javaanse suiker
  • 1 theelepel laos
Instructies
  1. Laat het vlees op laag vuur gaar trekken.
  2. Haal het dan uit de pan en snijd het in dunne repen.
  3. Los het blok santen op in de warme bouillon.
  4. Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
  5. Wrijf ui, knoflook, spaanse pepers, ketoembar, djinten, laos en suiker tot een brij.
  6. Meng deze met de kokosmelk en doe het vlees weer in de pan.
  7. Voeg de salamblaadjes toe en laat alles sudderen tot het vocht verdampt is.
Notes
Gekruid rundvlees
Keywords: indisch, indonesisch, vleesgerecht, indonesische
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/gekruid-rundvlees-2/