Include in Print View:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Increase Text
Decrease Text
Gegratineerde stamppot met spruiten en prei
Gegratineerde stamppot met spruiten en prei
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
750
gr aardappelen (afkokers)
400
gr spruiten
2
preien
peper,
zout
1
teen knoflook
±
4
eetlepels olijfolie (extra vergine)
100
gr geraspte extra belegen kaas
Instructies
1
Maak de spruiten schoon.
2
Snijd de prei in ringen van 1 cm breed en was ze.
3
Kook de aardappelstukjes ± 10 minuten in iets gezouten water.
4
Voeg dan de hele spruiten, de preiringen en de knoflook uit de knijper toe en laat de aardappelen en de groenten nog eens ± 5 minuten zachtjes koken.
5
Controleer of de aardappelen gaar zijn.
6
Giet de aardappelen en de groenten af en laat alles nog even droogstomen.
7
Schep de olijfolie voorzichtig door het mengsel; de aardappelstukjes moeten heel blijven.
8
Schep de stamppot in een voorverwarmde schaal en strooi er royaal versgemalen peper over.
9
Bestrooi de stamppot met de geraspte kaas en zet de schaal enkele minuten onder de ovengrill.
10
Serveer zodra de kaas is gesmolten en bubbelt.
11
Notes
Gegratineerde stamppot met spruiten en prei
Keywords:
winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman