Print opties:

Gegratineerde groene koolstamppot

Gegratineerde groene koolstamppot
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 500 gr aardappelen
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gr panklare groene kool
  • 2 theelepels shoarmakruiden
  • 1 dl appelsap
  • 1 ei
  • 100 gr oude geraspte kaas
Instructies
  1. Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelblokjes en de kool met de shoarmakruiden ± 3 minuten op hoog vuur tot de kool is geslonken.
  2. Voeg het appelsap toe en smoor de aardappelen en de kool in een gesloten
  3. pan in ± 10 minuten gaar.
  4. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  5. Stamp de aardappelen en de kool fijn en roer er het ei en 50 gr kaas door.
  6. Doe de stamppot over in een kleine wijde ovenschaal en strooi er de rest van de kaas rover.
  7. Zet de schaal onder de grill en laat de schotel in ± 5 minuten goudbruin worden.
Notes
Gegratineerde groene koolstamppot
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/gegratineerde-groene-koolstamppot/