Print opties:

Gegratineerde asperges

Gegratineerde asperges
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 500 gr asperges
  • 4 eetlepels cr&egrave
  • me fra&icirc
  • che
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 4 eetlepels volle melk
  • een snufje nootmuskaat
  • een snufje versgemalen peper
  • 2 takjes peterselie
  • een snufje zout
Instructies
  1. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
  2. Kook de asperges in een wijde pan met ruim kokend water en zout in ± 8 minuten beetgaar en giet ze af.
  3. Vet een lage ovenschaal in en leg de asperges met alle kopjes naar één kant in de schaal.
  4. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en de melk in een schaal en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
  5. Strijk dit kaasmengsel voorzichtig over de asperges uit.
  6. Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 15-20 minuten goudbruin kleuren.
  7. Hak de peterselie fijn en strooi deze over de gegratineerde asperges.
Notes
Gegratineerde asperges
Keywords: asperge, asperges, spargel, lente
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/gegratineerde-asperges/