Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Gegratineerde asperges
Gegratineerde asperges
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
500
gr asperges
4
eetlepels crè
me
fraî
che
50
gr geraspte oude kaas
4
eetlepels volle melk
een
snufje nootmuskaat
een
snufje versgemalen peper
2
takjes peterselie
een
snufje zout
Instructies
Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
Kook de asperges in een wijde pan met ruim kokend water en zout in ± 8 minuten beetgaar en giet ze af.
Vet een lage ovenschaal in en leg de asperges met alle kopjes naar één kant in de schaal.
Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en de melk in een schaal en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
Strijk dit kaasmengsel voorzichtig over de asperges uit.
Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 15-20 minuten goudbruin kleuren.
Hak de peterselie fijn en strooi deze over de gegratineerde asperges.
Notes
Gegratineerde asperges
Keywords:
asperge, asperges, spargel, lente
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/gegratineerde-asperges/