Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Gegratineerde asperges
Gegratineerde asperges
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
500
gr asperges
4
eetlepels crè
me
fraî
che
50
gr geraspte oude kaas
4
eetlepels volle melk
een
snufje nootmuskaat
een
snufje versgemalen peper
2
takjes peterselie
een
snufje zout
Instructies
1
Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
2
Kook de asperges in een wijde pan met ruim kokend water en zout in ± 8 minuten beetgaar en giet ze af.
3
Vet een lage ovenschaal in en leg de asperges met alle kopjes naar één kant in de schaal.
4
Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en de melk in een schaal en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
5
Strijk dit kaasmengsel voorzichtig over de asperges uit.
6
Schuif de schaal in de oven en laat de asperges in 15-20 minuten goudbruin kleuren.
7
Hak de peterselie fijn en strooi deze over de gegratineerde asperges.
8
Notes
Gegratineerde asperges
Keywords:
asperge, asperges, spargel, lente