Print opties:

Gebraden kipfilet met spek, uien en champignons

; Lekker met aardappels en broccoli of een salade.;
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 45 minuten
Ingrediƫnten
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram magere spekblokjes
  • 1 doosje kleine champignons
  • 1 rode paprika
  • 4 takjes peterselie
  • 4 kipfilets 100 gram
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 5 eetlepels zilveruitjes
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 dl rode wijn
Instructies
  1. In braadpan olie verhitten.
  2. Spekblokjes toevoegen en in ca. 10 minuten op laag vuur bakken.
  3. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijdt ze in dunne reepjes.
  4. Hak de peterselie fijn.
  5. Bestrooi de kipfilets met zout en peper.
  6. Haal de spekblokjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
  7. Doe de boter in de pan en bak de kipfilets op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin.
  8. Voeg dan de spekblokjes, uitjes, champignons, paprika, basilicum en tijm aan de kipfilets toe.
  9. Pers de knoflook hierboven uit.
  10. Nu met de deksel op de pan in ca. 15 minuten gaarbraden. Halverwege de kipfilets keren.
  11. Neem vervolgens de kipfilets uit de pan en roer de rode wijn door het achtergebleven spekvet.
  12. Laat dit ongeveer een halve minuut koken.
  13. Op smaak brengen met peper en zout.
  14. Verdeel de kipfilets en de saus over de borden. Bestrooien met peterselie.
Notes
; Lekker met aardappels en broccoli of een salade.;