Print opties:

Gebakken asperges met sesamzaad

Gebakken asperges met sesamzaad
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 24 groene asperges (&plusmn
  • 750 gr)
  • 2 eetlepels boter
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels sesamzaad
Instructies
  1. Breek 2 cm van de onderkant af en snijd de rest van de asperges diagonaal in ± 5 cm lange stukjes.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de asperges onder voortdurend omscheppen in 1 minuut beetgaar.
  3. Strooi de suiker erover en bak onder voortdurend roeren nog 30 seconden.
  4. Giet de sojasaus erover en stoof nog ± 30 seconden.
  5. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan al roerend lichtbruin.
  6. Strooi de zaadjes over de asperges en serveer.
Notes
Gebakken asperges met sesamzaad
Keywords: asperge, asperges, spargel, lente
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/gebakken-asperges-met-sesamzaad/