Print opties:

Garnalenschoteltje

Garnalenschoteltje
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 groene paprika in reepjes
  • 225 gr garnalen
  • 250 gr champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • een stukje gerookte ham van 125 gr (rauwe ham kan ook)
  • 1 mespuntje chilipeper
  • 3 eetlepels droge sherry
  • 3 eetlepels kippenbouillon
  • zout, peper
Instructies
  1. Snijd de champignons in plakjes en de ham in blokjes.
  2. Verhit 2 eetlepels olie en roerbak de paprika op middelhoog vuur ± 1 minuut.
  3. Voeg dan de champignons, de knoflook, de ham, de chilipeper, zout, peper en de rest van de olie toe en laat dit al roerend pruttelen tot de champignons zacht zijn.
  4. Doe er de garnalen, de sherry en de bouillon bij, roer goed om en serveer direct.
  5. Ook lekker als maaltijd voor 2 personen met een salade en stokbrood.
Notes
Garnalenschoteltje
Keywords: spanje, portugal, tappas, tapas