Print opties

Gahaktschotel uit Ambon

Gahaktschotel uit Ambon
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 400 gram gehakt halfom
  • 2 spaanse pepers
  • 250 gram taoge
  • 250 gram witte of savooiekool
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap manis
Instructies
  1. Bak het gehakt uit zonder extra vet te gebruiken.
  2. Zet het daarvoor eerst op heel laag vuur en zet de v1am geleidelijk hoger, terwijl u steeds goed roert.
  3. Voeg, wanneer het gehakt rul is, de kool toe en laat deze onder steeds omscheppen slinken.
  4. Was de taoge en verwijder de groene vliezen.
  5. Roer de pindakaas los met de ketjap.
  6. Doe de taoge in de pan en laat deze een minuut meebakken.
  7. Roer tenslotte de saus door het gerecht en schep alles goed om.
  8. Laat nog even doorwarmen en haal de pan dan van het vuur.
Notes
Gahaktschotel uit Ambon
Keywords: indisch, indonesisch, vleesgerecht, indonesische