Print opties:

Fantastische kipsat’tjes

Probeer als het even kan de avond van tevoren het vlees te marineren. Leg gelijk de houten satstokjes in de week (gewoon in water). Deze sattjes zijn ook goed in een grillpan te bakken. Recept is goed voor 10 sattjes.; Lekker met (zelfgemaakte) pindasaus.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediƫnten
  • 500 gram kipfilet
  • 1 el bruine basterdsuiker of Javaanse suiker
  • 4 el ketjap manis
  • 1 tl ketoembar
  • 1 el olie
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • satstokjes
Instructies
  1. Meng de ketjap, suiker en knoflook goed doorelkaar.
  2. Voeg onder goed roeren de olie en de ketoembar toe.
  3. Zorg ervoor dat de suiker volledig opgelost is.
  4. Snijd het vlees in niet al te kleine dobbelstenen.
  5. Giet de saus erover en schep alles goed om.
  6. Laat het vlees minstens 2 uur in de saus marineren.
  7. Rijg het vlees aan stokjes.
  8. Rooster de sat's op de barbecue.
  9. Keer de sat's tijdens het roosteren steeds om.
Notes
Probeer als het even kan de avond van tevoren het vlees te marineren. Leg gelijk de houten satstokjes in de week (gewoon in water). Deze sattjes zijn ook goed in een grillpan te bakken. Recept is goed voor 10 sattjes.; Lekker met (zelfgemaakte) pindasaus.
Keywords: BBQ bbq barbecue barbeque sate sat