Print opties

Erwtensoep (snert)

erwtensoep
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
  • stuk varkensvlees 500 gram(diverse mogelijkheden)b.v.
  • Hips (vet), schouder (minder vet), krabbetjes (veel kluif) (kan ook een combinatie zijn)
  • 1 dikke prei
  • 1 knolselderij
  • bosje selderie
  • sommigen doen er een winterwortel doorheen, maar persoonlijk vind ik dat te zoet.
  • 1 pak (500 gram) spliterwten
  • rookworst
Instructies
  1. zet een grote pan met water op, ongeveer 3 liter en breng dit met het vlees aan de kook.
  2. Intussen de groenten snijden:
  3. prei in stukjes van 1/2 cm knoldelderij eerst schillen , dan in plakken snijden daarna verdelen in stukjes.
  4. selderie fijn snijden.
  5. Alles goed wassen.
  6. Als het water met het vlees kookt de
  7. spliterwten en de groenten erbij doen en weer aan de kook brengen.eventueel afschuimen.
  8. zout naar smaak toevoegen of met bouillontabletten op smaak brengen.
  9. Dit alles een paar uur laten trekken.
  10. Als de soep klaar is het vlees uit de pan halen, kleinsnijden en weer bij de soep doen.
  11. Rookworst in plakjes bij de soep doen.
Notes
Maak de soep een dag van te voren. De smaak kan zich dan beter ontwikkelen. Lekker met roggebrood met katenspek;;
Keywords: winter