Print opties:

Elfstedenbliksem

Elfstedenbliksem
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 1 kg stoofperen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 kg aardappelen
  • 600 gr doorregen rookspek
  • 2 eetlepels azijn
  • peper, zout
Instructies
  1. Breng in een pan op hoog vuur 2 dl water met de kaneel, de suiker en de partjes peer aan de kook, sluit de pan en stoof de peertjes ± 1/2 uur op laag vuur.
  2. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
  3. Voeg ze, zo nodig met wat water, aan de peertjes toe en stoof zachtjes door tot de aardappelen en de peren gaar zijn.
  4. Snijd het spek in plakken van 1/2 cm dik en bak die op matig vuur aan beide kanten goudgeel.
  5. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  6. Schep de azijn, peper, en het spekvet door het gare peer-aardappelmengsel.
  7. breng het geheel op smaak en leg de gebakken plakjes spek erop.
  8. Serveer met roggebrood, boter en met mosterd, om het spek mee te besmeren.
Notes
Elfstedenbliksem
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/elfstedenbliksem/