Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Chili con carne tikkeltje anders
Wordt meestal met rijst opgediend, maar kan ook goed samen met puree van aardappelen.
Total Time
45 minuten
Keuken:
Noord-Amerikaans Tex-Mex
Soort:
Hoofdgerecht
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
500
gram tot dobbelsteentjes gesneden biefstuk
50
gram blokjes rookspek
50
gram blokjes ham
1
grote pot bruine bonen
1
blik chilibonen
1
klein blikje mas
1
groot pakket Mexicaanse of Italiaanse groente
1
rode paprika in reepjes
1
groene paprika in reepjes
1
gele paprika in reepjes
5
6 sjalotjes, gesnipperd
3
4 teentjes knoflook, fijn gesneden
1
prei in schijfjes gesneden
1
courgette in blokjes
1
handvol champignons in schijfjes
3
verse tomaten in schijfjes
1/3
flesje tomatenketchup
1
theelepel chilipoeder
1
eetlepel paprikapoeder
1
theelepel djinten
1
theelepel ketoembar
5
grote eetlepels gembersiroop
1
theelepel gedroogde en gesnipperde selderie
1
kl blikje ananasschijfjes in blokjes gesneden
peper
zout
flesje
citroensap
snelbinder
400
gram zilvervliesrijst
Instructies
1
Bak in een wok de biefstuk bruin.
2
Voeg de blokjes rookspek en ham toe en laat het even door bakken.
3
Sjalotjes en knoflook erbij en even smoren.
4
Voeg groente, paprika, courgette, champignons toe en roerbak ze met de
5
tomaten en ketchup.
6
Roer een glas water en de bonen er door.
7
Voeg vervolgens kruiden en selderie toe.
8
Evt. nog wat water toevoegen tot een dikke brei ontstaat.
9
Voeg wat citroensap toe naar smaak.
10
Evt. peper en zout naar smaak toevoegen.
11
Afbinden met snelbinder.
12
Roer vlak vr het opdienen de ananas erdoor.
13
Notes
Wordt meestal met rijst opgediend, maar kan ook goed samen met puree van aardappelen.