Print opties:

Chili con carne tikkeltje anders

Wordt meestal met rijst opgediend, maar kan ook goed samen met puree van aardappelen.
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 45 minuten
Ingrediƫnten
  • 500 gram tot dobbelsteentjes gesneden biefstuk
  • 50 gram blokjes rookspek
  • 50 gram blokjes ham
  • 1 grote pot bruine bonen
  • 1 blik chilibonen
  • 1 klein blikje mas
  • 1 groot pakket Mexicaanse of Italiaanse groente
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 5 6 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 prei in schijfjes gesneden
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 handvol champignons in schijfjes
  • 3 verse tomaten in schijfjes
  • 1/3 flesje tomatenketchup
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel ketoembar
  • 5 grote eetlepels gembersiroop
  • 1 theelepel gedroogde en gesnipperde selderie
  • 1 kl blikje ananasschijfjes in blokjes gesneden
  • peper
  • zout
  • flesje citroensap
  • snelbinder
  • 400 gram zilvervliesrijst
Instructies
  1. Bak in een wok de biefstuk bruin.
  2. Voeg de blokjes rookspek en ham toe en laat het even door bakken.
  3. Sjalotjes en knoflook erbij en even smoren.
  4. Voeg groente, paprika, courgette, champignons toe en roerbak ze met de
  5. tomaten en ketchup.
  6. Roer een glas water en de bonen er door.
  7. Voeg vervolgens kruiden en selderie toe.
  8. Evt. nog wat water toevoegen tot een dikke brei ontstaat.
  9. Voeg wat citroensap toe naar smaak.
  10. Evt. peper en zout naar smaak toevoegen.
  11. Afbinden met snelbinder.
  12. Roer vlak vr het opdienen de ananas erdoor.
Notes
Wordt meestal met rijst opgediend, maar kan ook goed samen met puree van aardappelen.