Print opties:

Chilequile

Verwarm de oven voor op 175 graden. Serveren met zilvervliesrijst en groene salade.
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 45 minuten
Ingrediƫnten
  • 1 grote ui
  • 500 gram tomaten
  • 1 el olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • zout
  • 1 Spaanse peper
  • 2 el citroensap
  • 125 gram tortillachips
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • 1 klein bekertje zure room (125 ml)
  • 1,5 dl volle yoghurt
  • 2 eetlepels paprikapoeder
Instructies
  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
  4. Pers de knoflook uit boven de ui.
  5. Voeg de tomaten, het chilipoeder, de komijn en zout toe en smoor het geheel 5 minuten.
  6. Was de Spaanse peper, snijd hem open en verwijder de pitjes. Snijd de peper in stukjes.
  7. Maak het tomatenmengsel op smaak met de Spaanse peper, het citroensap en zout.
  8. Schep in een hoge ovenvaste schaal de helft van het tomatenmengsel, daarop tortillachips met daarover de helft van de geraspte kaas. Herhaal dit nogmaals.
  9. Laat het gerecht midden in de hete oven in 20 minuten heet worden en de kaas smelten.
  10. Roer de zure room door de yoghurt en voeg het paprikapoeder en zout toe. Neem de schaal uit de oven en schenk de roomsaus erover.
Notes
Verwarm de oven voor op 175 graden. Serveren met zilvervliesrijst en groene salade.
Keywords: Mexicaans vegetarisch
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/chilequile/