Print opties

Capirotada (Mexicaanse broodpudding)

Warm of koud opdienen. Geef er slagroom bij;
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 2 uren
Ingrediƫnten
  • 0,75 liter water
  • 250 gr bruine suiker
  • 1 pijpje kaneel
  • 1 kruidnagel
  • 0,5 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 witbrood
  • 125 gr walnoten en/of amandelen
  • 125 gr rozijnen
  • 2 - 3 zoetzure appels
  • 250 gr geraspte oude kaas
  • boter om in te vetten
  • Slagroom voor er bij
Instructies
  1. Verwarm de oven op de laagste stand. Snij de korstjes van de sneetjes brood. Snij de sneetjes brood in 4 cm grote blokjes. Leg de broodblokjes op een bakplaat. Laat ze in het midden van de oven geheel droog worden.
  2. Verwarm de oven vast voor op 180 C.
  3. Breng het water in de pan aan de kook. Voeg de suiker, de boter, het kruidnageltje, de nootmuskaat en het kaneelpijpje toe. Breng aan de kook en laat het zachtjes inkoken tot een stroperige saus. Laat de saus afkoelen en verwijder de kruidnagel en het kaneelpijpje.
  4. Hak de noten fijn.
  5. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij van de appel plakjes.
  6. Vet een ovenschaal in met de boter.
  7. Vul de schaal met laagjes: broodblokjes, fijngehakte noten, plakjes appel en geraspte kaas.
  8. Sluit af met een laag broodblokjes.
  9. Schenk er de suikersaus over.
  10. Bak het 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Notes
Warm of koud opdienen. Geef er slagroom bij;