Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Broccolistamppot met gruyère
Broccolistamppot met gruyère
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
2
kg kruimige aardappelen
zout,
peper
1
liter frituurolie
100
gr mager gerookt spek
1
eetlepel (zonnebloem)olie
500
gr broccoliroosjes
1
rode paprika in blokjes
1
blikje maï
skorrels
(inh. 150 gr), uitgelekt
250
gr grof geraspte gruyè
re
11/2
dl zure room
Instructies
1
Snijd de aardappelen in stukken en kook die in 21/2 cm water met zout in 20 minuten gaar.
2
Verhit de frituurolie, frituur de aardappelschillen goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Bak het spek in een anti-aanbakpan uit, verkruimel het en meng het door de aardappelschillen.
4
Verhit de (zonnebloem)olie, roerbak de broccoli en de paprikablokjes 5 minuten en meng er de maïs door.
5
Giet de aardappelen af en stamp ze met de zure room, de geraspte kaas, zout en peper tot puree.
6
Schep de puree op een schaal, verdeel er het roerbakmengsel omheen en schep het aardappelschil-spekmengsel erop.
7
Notes
Broccolistamppot met gruyère
Keywords:
winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman