Print opties:

Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 11/2 kg kruimige aardappelen
  • zout
  • 600 gr boerenkool
  • 1 ui
  • 1 bakje oesterzwammen
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 150 gr gezouten cashewnoten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 dl melk
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper
  • 50 gr geraspte oude kaas
Instructies
  1. Snipper intussen de ui en roerbak hem 5 minuten in de boter met de oesterzwammen en de kastanjechampignons.
  2. Hak 2/3 deel van de cashewnoten fijn.
  3. Giet de boerenkool met de aardappelen af en stamp ze fijn.
  4. Voeg melk toe tot een smeuïge stamppot ontstaat.
  5. Schep de ui met de paddestoelen, de noten, de mosterd en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Notes
Boerenkoolstamppot
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/boerenkoolstamppot/