Print opties:

Boerenkool met worst

Boerenkool met worst
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 2 grote struiken boerenkool
  • 1/2 kg aardappelen
  • 1 ambachtelijk gemaakte rookworst
  • 30 gr reuzel
  • zout, peper
Instructies
  1. Kook de kool vervolgens enkele minuten in water en giet af.
  2. Hak de kool daarna fijn.
  3. Leg de aardappelen in een pan met zoveel water dat ze bijna onder staan.
  4. Breng dit aan de kook, leg de helft van de boerenkool op de aardappelen, leg daarop de worst en tot slot de rest van de borenkool.
  5. Strooi er een snufje zout over en laat het geheel 45 minuten koken.
  6. Controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit.
  7. Neem zodra alles gaar is de worst uit de pan.
  8. Stamp de rest met de reuzel goed door elkaar.
  9. Breng de boerenkool op smaak met peper en zout.
Notes
Boerenkool met worst
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman