Print opties:

Bietjesstamppot met ui en tartaar

Bietjesstamppot met ui en tartaar
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 750 gr aardappelen
  • 300 gr koolrabi
  • zout
  • 1 geraspte appel
  • 3 eetlepels umer
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 4 tartaartjes
  • peper
  • 400 gr gekookte bietjes in blokjes of geraspt
Instructies
  1. Stamp ze fijn en schep er de appel, umer en kaneel door.
  2. Pel de uien, snijd ze in ringen en bak die in een anti-aanbakpan in 1 eetlepel olie glazig.
  3. Schep ze uit de pan en bak hierin de tartaartjes in 1 eetlepel olie aan beide zijden bruin; bestrooi de tartaar met peper en zout.
  4. Schep de bietjes door de puree en laat alles goed doorwarmen.
  5. Serveer de stamppot met de gebakken ui en de tartaartjes.
Notes
Bietjesstamppot met ui en tartaar
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman