Print opties:

Bietenstamppot

Bietenstamppot
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 1 kg gekookte en geschaafde bieten
  • 7 grote aardappelen
  • 300 gr bacon of een blok gerookte tofu
  • 1 ui
  • 300 gr komijnekaas in blokjes
  • het sap van 1 grote citroen
  • peper, zout of bouillon naar smaak
Instructies
  1. Verwarm de geschaafde bieten (giet de bieten niet af!).
  2. Stamp de aardappelen en roer de bieten erdoor.
  3. Voeg eventueel nog een beetje water of melk toe, zodat een smeuïge massa ontstaat.
  4. Bak de bacon knapperig uit, of snijd de gerookte tofu in dobbelsteentjes en bak ze in een beetje olie goudbruin.
  5. Snijd de ui fijn en roer die door de stamppot, evenals het citroensap en de komijnekaas.
  6. Laat de afgesloten pan op laag vuur 5 minuten staan, zodat de kaas smelt.
  7. Breng de stamppot op smaak met peper en zout of bouillon.
  8. Roer op het laatste moment de bacon of tofu door de bietenstamppot.
Notes
Bietenstamppot
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/bietenstamppot/