Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Bietenstamppot
Bietenstamppot
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
kg gekookte en geschaafde bieten
7
grote aardappelen
300
gr bacon of een blok gerookte tofu
1
ui
300
gr komijnekaas in blokjes
het
sap van 1 grote citroen
peper,
zout of bouillon naar smaak
Instructies
Verwarm de geschaafde bieten (giet de bieten niet af!).
Stamp de aardappelen en roer de bieten erdoor.
Voeg eventueel nog een beetje water of melk toe, zodat een smeuïge massa ontstaat.
Bak de bacon knapperig uit, of snijd de gerookte tofu in dobbelsteentjes en bak ze in een beetje olie goudbruin.
Snijd de ui fijn en roer die door de stamppot, evenals het citroensap en de komijnekaas.
Laat de afgesloten pan op laag vuur 5 minuten staan, zodat de kaas smelt.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout of bouillon.
Roer op het laatste moment de bacon of tofu door de bietenstamppot.
Notes
Bietenstamppot
Keywords:
winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/bietenstamppot/