Include in Print View:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Increase Text
Decrease Text
Balinese krabbetjes
Balinese krabbetjes
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
750
gram krabbetjes met flink wat vlees eraan
1
Ui
2
tenen knoflook uit de knijper
3
theelepels verse geraspte gemberwortel of 1/2 theelepel gemberpoeder
4
eetlepels ketjap manis
1
theelepel vloeibare tamarinde
2
theelepels javaanse suiker of 4 theelepels bruine suiker
Instructies
1
Wrijf ui, knoflook, gember en sambal tot een brij.
2
Voeg de tamarinde, de ketjap en de suiker toe en roer alles goed door elkaar.
3
Bak de krabbetjes in wat olie aan alle kanten bruin.
4
Voeg het bovengenoemde mengsel toe, evenals een kopje heet water.
5
Roer alles goed door elkaar.
6
Leg het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de krabbetjes in een half uurtje gaar worden.
7
Keer ze van tijd tot tijd, zodat ze goed bedekt zijn met de saus.
8
9
Notes
Balinese krabbetjes
Keywords:
indisch, indonesisch, vleesgerecht, indonesische