Print opties:

Asperges met een Italiaans tintje

De mayonaise kan ruim een dag van tevoren bereid worden, maar de
  • sardientjes moeten zo kort mogelijk van tevoren toegevoegd worden.
  • Keuken
    Soort
    Niveau Gemiddeld
    Ingrediƫnten
    • 18 gekookte groene asperges
    • 18 gekookte witte asperges
    • 1 eidooier
    • 1 1/2 dl ma&iuml
    • skiemolie
    • 1 theelepel mosterd
    • 2 1/2 eetlepel citroensap
    • 1 geperst teentje knoflook
    • peper, zout
    • 1 dl koksroom
    • 2 sardines uit blik zonder vel of graten
    • 2 eetlepels tomaatblokjes
    • 2 eetlepels versgehakte bieslook
    • 2 eetlepels versgehakte peterselie
    • 2 eetlepels kappertjes
    • 1 hardgekookt ei
    Instructies
    1. Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eidooier en voeg de mosterd, het citroensap, de knoflook en peper en zout toe.
    2. Pureer de sardines in een keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room.
    3. Leg om en om 3 groene en 3 witte asperges op de borden en drapeer de saus erop.
    4. Prak het hardgekookte ei fijn.
    5. Garneer het gerecht met de tomaatblokjes, de bieslook, de peterselie, de kappertjes en het ei.
    Notes
    De mayonaise kan ruim een dag van tevoren bereid worden, maar de
  • sardientjes moeten zo kort mogelijk van tevoren toegevoegd worden.
  • Keywords: asperge, asperges, spargel, lente