Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Asperges met een Italiaans tintje
De mayonaise kan ruim een dag van tevoren bereid worden, maar de
sardientjes moeten zo kort mogelijk van tevoren toegevoegd worden.
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
18
gekookte groene asperges
18
gekookte witte asperges
1
eidooier
1
1/2 dl maï
skiemolie
1
theelepel mosterd
2
1/2 eetlepel citroensap
1
geperst teentje knoflook
peper,
zout
1
dl koksroom
2
sardines uit blik zonder vel of graten
2
eetlepels tomaatblokjes
2
eetlepels versgehakte bieslook
2
eetlepels versgehakte peterselie
2
eetlepels kappertjes
1
hardgekookt ei
Instructies
Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eidooier en voeg de mosterd, het citroensap, de knoflook en peper en zout toe.
Pureer de sardines in een keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room.
Leg om en om 3 groene en 3 witte asperges op de borden en drapeer de saus erop.
Prak het hardgekookte ei fijn.
Garneer het gerecht met de tomaatblokjes, de bieslook, de peterselie, de kappertjes en het ei.
Notes
De mayonaise kan ruim een dag van tevoren bereid worden, maar de
sardientjes moeten zo kort mogelijk van tevoren toegevoegd worden.
Keywords:
asperge, asperges, spargel, lente