Print opties:

Asperge-ijs met gegrilde amandelen en tomatenconfiture

Asperge-ijs met gegrilde amandelen en tomatenconfiture
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 4 dl aspergecoulis, gemaakt van gepocheerde aspergevoeten
  • 1 dl melk
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 250 gr suiker
  • 6 eidooiers Voor de tomatenconfiture:
  • 1 dl water
  • 150 gr suiker
  • 1 eetlepel roze pepers
  • 8 gehalveerde tomaten
  • 1/2 theelepel Worcestershiresauce
  • 1/2 vanillestokje
  • 4 zeer fijn gesneden blaadjes basilicum
  • 100 gr amandelschilfers (gebruineerd op 180&deg
  • C)
Instructies
  1. Sla de eidooiers met een mixer schuimig.
  2. Voeg de aspergecoulis bij de melk-roommassa en sla vervolgens de melk-roommassa koud bij de eidooiers.
  3. Laat de compositie bij voorkeur een dag in de koelkast rusten alvorens hem in het bekken van de sorbetière te gieten, waarin hij tot een smeuïg ijs wordt gedraaid.
  4. Los voor de tomatenconfiture de suiker in het water op.
  5. Voeg de tomaten, de Worcestershiresauce en het vanillestokje toe en laat dit alles op laag vuur 1 uur konfijten.
  6. Wrijf daarna de gehele massa door een puntzeef en voeg tenslotte het basilicum en de roze pepers toe.
  7. Presentatie: Maak een spiegel van de tomatenconfiture en leg hierop drie quenelles asperge-ijs.
  8. Strooi de gebruineerde amandel hierover en garneer met een mooi kroontje basilicum.
Notes
Asperge-ijs met gegrilde amandelen en tomatenconfiture