Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Asperge-eierschotel
Asperge-eierschotel
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
kg groene asperges
1/2
liter groentebouillon (van tablet)
1
theelepel suiker
40
gr boter
30
gr bloem
2
1/2 dl slagroom
100
gr bacon of ontbijtspek in kleine blokjes
1
eetlepel olie
6
eieren
zout,
peper
1-2
eetlepels citroensap
4
eetlepels fijngesneden bieslook
Instructies
Breng de bouillon aan de kook, voeg de asperges met de suiker en 15 gr boter toe en laat 5 minuten koken.
Laat de asperges uitlekken en vang de bouillon op.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 3 minuten garen.
Roer er de slagroom en de aspergebouillon door en laat de saus 10 minuten zachtjes inkoken.
Bak de bacon in de olie in 7 minuten krokant en laat op keukenpapier uitlekken.
Kook de eieren in 7 minuten hard, pel ze en snijd ze in vieren.
Breng de saus met zout, peper en citroensap op smaak.
Verwarm de asperges en het ei in de saus en strooi er de bacon en de bieslook over.
Lekker met aardappelpuree.
Notes
Asperge-eierschotel
Keywords:
asperge, asperges, spargel, lente
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/asperge-eierschotel/