Print opties:

Asperge-eierschotel

Asperge-eierschotel
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 1 kg groene asperges
  • 1/2 liter groentebouillon (van tablet)
  • 1 theelepel suiker
  • 40 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 100 gr bacon of ontbijtspek in kleine blokjes
  • 1 eetlepel olie
  • 6 eieren
  • zout, peper
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels fijngesneden bieslook
Instructies
  1. Breng de bouillon aan de kook, voeg de asperges met de suiker en 15 gr boter toe en laat 5 minuten koken.
  2. Laat de asperges uitlekken en vang de bouillon op.
  3. Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 3 minuten garen.
  4. Roer er de slagroom en de aspergebouillon door en laat de saus 10 minuten zachtjes inkoken.
  5. Bak de bacon in de olie in 7 minuten krokant en laat op keukenpapier uitlekken.
  6. Kook de eieren in 7 minuten hard, pel ze en snijd ze in vieren.
  7. Breng de saus met zout, peper en citroensap op smaak.
  8. Verwarm de asperges en het ei in de saus en strooi er de bacon en de bieslook over.
  9. Lekker met aardappelpuree.
Notes
Asperge-eierschotel
Keywords: asperge, asperges, spargel, lente
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/asperge-eierschotel/