Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Asperge-eierschotel
Asperge-eierschotel
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
1
kg groene asperges
1/2
liter groentebouillon (van tablet)
1
theelepel suiker
40
gr boter
30
gr bloem
2
1/2 dl slagroom
100
gr bacon of ontbijtspek in kleine blokjes
1
eetlepel olie
6
eieren
zout,
peper
1-2
eetlepels citroensap
4
eetlepels fijngesneden bieslook
Instructies
1
Breng de bouillon aan de kook, voeg de asperges met de suiker en 15 gr boter toe en laat 5 minuten koken.
2
Laat de asperges uitlekken en vang de bouillon op.
3
Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 3 minuten garen.
4
Roer er de slagroom en de aspergebouillon door en laat de saus 10 minuten zachtjes inkoken.
5
Bak de bacon in de olie in 7 minuten krokant en laat op keukenpapier uitlekken.
6
Kook de eieren in 7 minuten hard, pel ze en snijd ze in vieren.
7
Breng de saus met zout, peper en citroensap op smaak.
8
Verwarm de asperges en het ei in de saus en strooi er de bacon en de bieslook over.
9
Lekker met aardappelpuree.
10
Notes
Asperge-eierschotel
Keywords:
asperge, asperges, spargel, lente