Print opties:

Patatas Bravas, aardappelblokjes in pikante tomatensaus

patatas bravas
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout, peper
  • 1/2 chilipeper
  • 1 gesnipperd uitje
  • 1 geperste teen knoflook
  • 1 1/2 dl gezeefde tomaten (pot)
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
Instructies
  1. Bestrooi ze met zout en peper.
  2. Ontzaad de chilipeper, hak hem fijn en bak hem zacht met de ui en de rest van de olie.
  3. Bak de knoflook kort mee.
  4. Voeg de tomaten en de wijn toe, laat het op laag vuur tot een dikke saus
  5. inkoken en breng op smaak met zout en peper.
  6. Roer de aardappelen door de saus en bestrooi het geheel met de peterselie.
  7. Serveer direct.
Notes
patatas bravas
Keywords: spanje, portugal, tappas, tapas
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/aardappelblokjes-in-pikante-tomatensaus/