Print opties:

Waterkersstamppot

Waterkersstamppot
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 500 gr aardappelen
  • zout
  • 150 gr waterkers
  • 1 dikke plak achterham van 100 gr
  • 1 dikke plak mosterdkaas van 100 gr
  • 15 gr boter
  • 1/2 dl melk
  • versgemalen zwarte peper
Instructies
  1. Was intussen de waterkers, verwijder de grove steeltjes en snijd de waterkers enkele malen door.
  2. Snijd de ham en de kaas in blokjes.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  4. Voeg de boter en zoveel melk toe dat een smeuïge puree ontstaat.
  5. Schep de waterkers, de ham en de kaas erdoor en voeg naar smaak peper toe.
  6. Warm de stamppot al roerend goed door.
  7. Lekker met paprika-rozijnensaus.
Notes
Waterkersstamppot
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/waterkersstamppot/